Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Līdakas kotletes "Lieliskās"

Sastāvdaļas
  • līdaka (apm. 2 kg )
  • 150g rīvmaize
  • 1 burkāns
  • 1 ola
  • 1 sīpols
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • muskatrieksts
  • sviests
  • eļļa cepšanai
  • sāls, pipari
Jums gadījies zelta zivtiņas vietā noķert prāvu līdaku? Lieliski, mēs padalīsimies ar vienkāršu recepti, kā pagatavot vienreizēji garšīgas līdakas kotletes.

Pagatavošana

1
Līdaku izķidā, nogriež galvu, asti un novelk ādu. Gaļu atbrīvo no asakām un samaļ. Pievieno rīvmaizi un samaisa. Malto gaļu atliek malā.
2
Burkānu sagriež mazākās daļās. Sīpolu un ķiploku sagriež ripiņās un apcep sviestā līdz tie kļūst caurspīdīgi. Maltai gaļai pievieno ceptus sīpolus un ķiplokus, svaigu burkānu un vēlreiz samaļ. Tad pieliek olu, rīvētu muskatriekstu, sāli un piparus pēc garšas. No šīs masas veido kotletes.
3
Pannā uzkarsē eļļu un cep kotletes no abām pusēm, līdz tās ir gatavas.
4
Galdā pasniedz ar mārrutkiem, krējumu vai Holandes mērci.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni