foto: Shutterstock
Zivju ēdieni
2020. gada 7. decembrī, 10:05

Pikšas filejas pirkstiņi karijā

Pikša ir augstvērtīga un garda baltās gaļas zivs, ko var pagatavot ļoti dažādi – kotletēs, cep krāsnī vai uz panējumā uz pannas.

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 170 grādiem. Cepešpannu izklāt ar divām follija loksnēm. Sajaukt polentu ar kariju un eļļu. Olu sakult atsevišķā blodiņā. Pikšas fileju sagriezt mazākos gabaliņos.

2

Filejas gabaliņus apviļāt olā, pēc tam kukurūzas miltos (piespiežot, lai milti kārtīgi pielīp pie zivs) un liek uz cepešpannas. Cept cepeškrāsnī apm. 10 - 12 min., līdz pirkstiņi ir zeltaini-brūni.

3

Mērcei atsevišķā blodiņā sajaukt krējumu, citrona sulu un sinepes, sieru, pievienot pēc garšas sāli un piparus.

4

Zivju filejas pirkstiņus pasniedz ar krējuma mērci.