Cepta asara fileja ar dārzeņiem
Sastāvdaļas
- 400g asara fileja
- 1/2 citrona sula
- 2 tējk. franču sinepes
- 200g patisoni
- 200g kabacis
- 200g paprika
- 100ml baltvīns
- sāls, pipari
Šad un tad minam, ka arī mājās var pagatavot īpaši gardus ēdienus, kuri pilnīgi mierīgi varētu pretendēt uz iekļaušanu smalka restorāna ēdienkartē. Šis ir viens no tiem.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Asara filejas iemarinēt svaigi spiestā citornu sulā un sinepēs. Atstāt iemarinēties uz 10 min.
Patisonus sagriezt šķēlītēs. Papriku iztīrīt no sēklām un sagriezt strēmelītēs.
Patisonus sagriezt šķēlītēs. Papriku iztīrīt no sēklām un sagriezt strēmelītēs.
2
Pannā uzkarsēt eļļu un uzcept tajā zivju fileju no abām pusēm. Zivi pārlikt bļodā. Tajā pašā pannā apcept dārzeņus, apm. 5 min. Pievienot vīnu un sautēt līdz dārzeņi ir gatavi. Pievienot pēc garšas sāli un piparus un pēc nepieciešamības var pieliet vēl mazliet ūdeni.
3
Uz sķīvjiem sakāŗtot zivs filejas un pa virsu uzlikt dārzeņus. Pasniedz uzreiz, pārkaisot ar svaigiem zaļumiem.