Rīsi ar olu vokpannā
Sastāvdaļas
- 200 g rīsu
- 130 g konservētu zaļo zirnīšu
- 4 olas
- 4 sīpoli
- 2–3 ķiploka daiviņas
- 2–3 ēdk. augu eļļas
- 1–2 ēdk. sojas mērces
- sāls
Ķīnas virtuves klasika, ko pie mums mēdz pasniegt gan kā piedevu, gan arī kā atsevišķu ēdienu – pēc vēlēšanās.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Rīsus ber verdošā sālsūdenī un izvāri gandrīz gatavus. Nokās un noskalo zem auksta ūdens strūklas.
2
Nomizotus sīpolus smalki sakapā, ķiplokus viegli saspaidi.
3
Mazā katliņā sakul olas un uzliec uz lēnas uguns. Maisot karsē, līdz pavisam nedaudz sāk sarecēt.
4
Vokpannā vai citā dziļā pannā sakarsē eļļu, ieber sīpolus, ķiplokus un zirnīšus un maisot cep 1–2 minūtes.
5
Pievieno rīsus un samaisi. Pielej olas un sojas mērci un maisot karsē, līdz olas sarec. Ja vajag, pieber sāli.