Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Paša gatavots ingvera sīrups

Sastāvdaļas
  • 400 g ingvera, nomizota un sagriezta mazos gabaliņos
  • 300 g cukura
  • 300 ml ūdens
  • 5 kanēļas standziņas
  • 1 tējk. krustnagliņu
  • daži zvaigžņu anīsa ziedi un kardamona pogaļas
  • 1 apelsīns, tikai miziņa
  • 1 citrons, tikai sula
Ingvera sīrups lieti noder ziemas rītiem – izņem burciņu no ledusskapja un divas tējkarotes pievieno tējai vai citronūdenim. Uzmundrinās un palīdzēs atvairīt vīrusus. Pusdienotāju klubiņa yummy vadītājas Daigas Klipas ideja.

Pagatavošana

1
Lej ūdeni kastrolī ar biezu dibenu, ieber cukuru (daļu vari aizstāt ar brūno), uzvāri un tad verdošajā sīrupā saber ingveru un garšvielas, apmaisi un vāri 10 minūtes.
2
Lej nelielās sterilās burciņās, atdzesē un liec ledusskapī. Aukstumā tā glabāsies aptuveni nedēļu.

Pievienot komentāru

Veselīgi