foto: Shutterstock
350 ml stipri silta ūdens iemaisi medu, līdz tas ir izkusis, tad pievieno sauso raugu un atstāj uz 10–15 minūtēm.
Lielā bļodā iesijā un sajauc visu šķirņu miltus un sāli. Pievieno ūdenī izšķīdušo raugu un sastrādā lipīgā mīklā.
Uz iemiltotas darba virsmas liec mīklu un rūpīgi mīci 5–10 minūtes, līdz mīkla ir kļuvusi maiga. Savel to bumbā. Ar eļļu ietauko lielu bļodu, liec tajā mīklas bumbu, pārklāj bļodas malas ar pārtikas plēvi un ļauj, lai siltumā tā aptuveni stundu rūgst. Rūgstot tai jāpieņemas apjomā divas reizes.
Izņem no bļodas mīklu, liec uz iemiltotas darba virsmas un vēlreiz ātri samīci – lai izspiestu lieko gaisu. Mīcot izveido tādu kā plāceni, tajā ieber sakapātās dateles un iemīci mīklā.
Izoderē cepamplāti ar cepampapīru, kuru viegli pārkaisi ar miltiem. Sadali mīklu divās daļās, no katras savel klaipu, liec uz cepamplāts (cik vien atstatu vienu no otra iespējams). Ar asu, robotu nazi pāris reižu iegriez katra klaipa virspusē. Liec vēl uz stundu rūgt.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 (ja lieto elektrisko) vai 200 (ja lieto gāzes) grādiem. Liec maizes klaipus cepeškrāsnī un cep 30 minūtes. Griez šķēlēs, kad maizīte ir atdzisusi.