Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Buljona kubiņš no pašu dārza

Sastāvdaļas
  • 1 kg svaigu notīrītu dārzeņu (puķkāpostu, puravu, burkānu, brokoļu, seleriju, rožkāpostu)
  • 6 nomizotas ķiploka daiviņas
  • 50 g sakapāta svaiga ingvera
  • ½ ēdk. koriandra sēkliņu
  • 1 tējk. fenheļa sēkliņu
  • 1 tējk. smaržīgo piparu
  • ½ tējk. melno piparu graudiņu
  • 1 sauja svaigu pētersīļa lapiņu
  • 1 ēdk. svaigu timiāna lapiņu
  • 50 g sāls
Buljona kubiņu pagatavot nav nemaz tik sarežģīti, ja vēl padomā, kas tiem veikalos nopērkamiem sastāvā, tad ir vērts pacensties!

Pagatavošana

1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 100 grādiem. Dārzeņus rupji sakapā vai sagriez gabaliņos, pievieno ķiplokus un ingveru un virtuves kombainā sasmalcini.
2
Miezerī saberz garšvielu sēkliņas un piparus un pievieno dārzeņiem. Iemaisi zaļumus un sāli un vēl mazliet sasmalcini.
3
Cepešplātī ieklāj cepampapīru, uzber maisījumu, izlīdzini, liec krāsnī un aptuveni 4 stundas žāvē. Kad pagājusi 1 stunda, ieliec krāsns durvīs pavārnīcu, lai paliek sprauga. Ik pa laikam apmaisi dārzeņus.
4
Pildi mazās burciņās un uzglabā ledusskapī.

Pievienot komentāru

Veselīgi