Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lasis Tālo Austrumu gaumē

Sastāvdaļas
  • 700g laša fileja ar ādu, bez asakām
  • sāls
  • auduma vai marles gabals
Lielisks sarkanās zivs sālīšanas veids, ko nu jau gadu desmitiem piekopj Tālajos austrumos. Zivs garšo kā vītināta, kūpināta, lai gan pagatavošana ir ātra. Cilvēki, kuri nav mēģinājuši šo metodi mazliet šaubās par izdošanos. Taču velti, iesakām pamēģināt! Rezultāts ir lielisks!

Pagatavošana

1
Laša fileju attīra no asakām, pārkaisa fileju ar sāli. Sālim jābūt tik daudz, lai pilnībā noklātu visu fileju biezā slānī. Lasi ietīt vairākās auduma vai marles kārtās un nolikt uz trim dienām istabas temperatūrā. Pa šo laiku sāls izveidos cietu garoziņu apkārt un parādīsies tāda kā kūpinājuma smarža. Lasi var turēt ari ilgāk par trim dienām un šādi iesālīts lasis var ilgi glabāties ledusskapī.
2
Avots - laperla_foto.livejournal.com

Pievienot komentāru

Uzkodas