Zivi atzvīņot, izķidāt, izgriezt žaunas, nogriezt galvu, asti un spuras. Zivi izfilēt un fileju sagriezt gabalos. Katlā ielikt galvu, asti, lielo asaku un spuras, pārliet ar 2,5l auksta ūdens. Katla saturu uzvārīt, noņemt putas un uz nelielas uguns turpināt vārīt. Sīpolu notīrīt un sagriezt 4 daļās, ķiploku saspiest ar naža plato daļu. Visus zaļumus sasiet kopā. Pievienot sagatavotus dārzeņus un garšielas buljonam un vārīt vēl 30 minūtes, neapsedzot ar vāku. Pēc 10 minūtēm lauru lapas izņemt. Ar šūmkaroti izņemt visu no buljona, pievienot zivs fileju un turpināt vārīt vēl 10 minūtes, noņemot putas. Buljonu izkāst caur marli vai auduma gabalu un novietot atpakaļ uz uguns.
Olu baltumus uzputot ar 5 ledus kubiņiem, ieliet buljonā, uzvārīt, noņemt no uguns un atstāt uz 10 minūtēm. Buljonu vēlreiz izkāst.
Zivs gaļu atdalīt no atlikušām asakām (ja tādas vēl ir palikušas), sasmalcināt un sakārtot glāzītēs. Vienlaicīgi glāžu sanus var dekorēt ar zaļumu lapām. Buljonā izšķīdināt želatīnu un pārliet zivij. Sagatavotus trauciņus novietot ledusskapī līdz želeja ir pilnībā sastingusi.
Krējumu vai majonēzi sajaukt ar mārrutkiem un pārliet glāzēs 0.5cm biezā slānī. Dekorēt ar pētersīļiem. Ja laika ir vairāk, tad šo slāni arī var uztaisīt kā želeju - jau gatavai mērcei pievienot izkausētu želatīnu un novietot līdz pilnīgai sastingšanai ledusskapī.