Šampinjonu žuljens zem mīklas vāciņa
Sastāvdaļas
- 250g šampinjoni
- 1 puravs (baltā daļa)
- 200g saldā krējuma
- 80g Parmezāna siers
- 1,5 ēd.k. sviesta
- 3 plāknes saldētas kārtainās mīklas
- sāls, svaigi malti pipari
- 1 olas dzeltenums apsmērēšanai
Šī ir tradicionāla un Francijā ļoti iecienīta žuljēna recepte.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Krāsni uzkarsēt līdz 200 grādiem.
Kārtaino mīklu atlaidināt.
Sēnes un puravus attīrīt no smiltīm, sagriezt un apcept pannā izkausētā sviestā apm. 6 min. Pārlikt bļodiņā. Pievienot sāli un piparus.
Sēnes un puravus attīrīt no smiltīm, sagriezt un apcept pannā izkausētā sviestā apm. 6 min. Pārlikt bļodiņā. Pievienot sāli un piparus.
2
Saldo krējumu saliet karstumizturīgās formiņās
vienādās daļās. Pārlikt sēņu-puravu pildījumu un pārkaisīt ar sarīvētu sieru. No mīklas izgriezt
apļus krūzes izmērā. Mīklu nevajag rullēt, savādāk
mīkla neuzcelsies. Formas malas apsmērē ar sakultu olu, uzlikt mīklas vāciņu un maaaazliet
piespiest mīklu, lai mīkla cieši pieguļ augšējai
malai.
Formiņas pārlikt uz cepešpannas un cept krāsnī 18-20 min.
3
Avots - laperla-foto.
livejournal.com