Uzkodas
2023. gada 7. septembrī, 21:01

Lok-lak

Šādi pagatavota gaļa ir ļoti populāra Taizemē un Kambodžā. Tie ir vienlaicīgi gan asi, gan maigi dēļ marinādes. Ļoti ērts pasniegšanas veids - rokas nav taukainas, netīras un mērce nepil uz drēbēm (salātlapiņa aiztur)

Pagatavošana

1

Lielā bļodā sajaukt abas sojas mērces un pievienot tējkaroti cukura. Samaisīt, kamēr cukurs izšķīst. Pievienot eļļu, pusi ķiploku un pusi melno piparu.

2

Gaļu sagriezt taisnstūros un ielikt marinādē. Visu kārtīgi sajaukt, lai visi gaļas gabaliņi būtu noklāti ar marinādi. Apsegt ar plēvi un ļaut ievilkties 30 min - 1 st. istabas temperatūrā.

3

Iemarinētu gaļu var cept uz grila, uzdurot uz koka iesmiņiem vai arī pannā 15-30 sek. no katras puses. Pasniegšanai - katru gaļas gabaliņu satīt salātlapiņā (var sastiprināt ar zobu bakstāmiem kociņiem) un sakārtot uz šķīvja.

4

Mērcei riekstus sasmalcināt blenderī vai ar stampiņu. Laimu sulu sakult ar cukuru līdz viss cukurs ir izkusis. Pievienot riekstus, atlikušos ķiplokus un piparus. Mērci saliet porcijas mērces trauciņos.

5

Jāēd kopā ar visu salātlapiņu, mērcējot gaļas gabaliņu mērcē. Gaļu labāk iemarinēt uz visu nakti. Liellopu gaļa jāņem labākā, ko var atrast - tad gaļiņa būs ļoti maiga. Bet droši var arī cūkgaļu izmantot.