Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Lok-lak

Sastāvdaļas
  • 800g liellopu gaļas
  • 4 ķiploka daiviņas (sasmalcināti)
  • 1/4 gl. sēņu sojas mērces
  • 1 tējk. tumšās sojas mērces
  • 3 ēd.k. brūnā cukura
  • 1 tējk. melno piparu
  • 1 ēd.k. zemesriekstu eļļas
  • 4-5 laimu sula
  • sauja zemesriekstu
  • pasniegšanai - salātu lapas (šķirnei īpaši nav nozīmes, bet frilisse izskatās labāk)
Šādi pagatavota gaļa ir ļoti populāra Taizemē un Kambodžā. Tie ir vienlaicīgi gan asi, gan maigi dēļ marinādes. Ļoti ērts pasniegšanas veids - rokas nav taukainas, netīras un mērce nepil uz drēbēm (salātlapiņa aiztur)

Pagatavošana

1
Lielā bļodā sajaukt abas sojas mērces un pievienot tējkaroti cukura. Samaisīt, kamēr cukurs izšķīst. Pievienot eļļu, pusi ķiploku un pusi melno piparu.
2
Gaļu sagriezt taisnstūros un ielikt marinādē. Visu kārtīgi sajaukt, lai visi gaļas gabaliņi būtu noklāti ar marinādi. Apsegt ar plēvi un ļaut ievilkties 30 min - 1 st. istabas temperatūrā.
3
Iemarinētu gaļu var cept uz grila, uzdurot uz koka iesmiņiem vai arī pannā 15-30 sek. no katras puses. Pasniegšanai - katru gaļas gabaliņu satīt salātlapiņā (var sastiprināt ar zobu bakstāmiem kociņiem) un sakārtot uz šķīvja.
4
Mērcei riekstus sasmalcināt blenderī vai ar stampiņu. Laimu sulu sakult ar cukuru līdz viss cukurs ir izkusis. Pievienot riekstus, atlikušos ķiplokus un piparus. Mērci saliet porcijas mērces trauciņos.
5
Jāēd kopā ar visu salātlapiņu, mērcējot gaļas gabaliņu mērcē. Gaļu labāk iemarinēt uz visu nakti. Liellopu gaļa jāņem labākā, ko var atrast - tad gaļiņa būs ļoti maiga. Bet droši var arī cūkgaļu izmantot.

Pievienot komentāru

Uzkodas