Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Asinsdesa ābolā

Sastāvdaļas
  • 4 āboli
  • 200 g asinsdesas
  • 1 sīpols
  • 50 g žāvētu plūmju
  • 20 g sviesta
  • 6 bekona šķēles
  • sāls, pipari pēc garšas
Anglijā asinsdesas dēvē par melno pudiņu, to pārsvarā bauda brokastīs un pasniedz kopā ar ceptām sēnēm, krējumu un svaigi ceptu maizi. Variācijas asinsdesu pagatavošanā ir daudz - tās cep, sautē, ēd karstas, bet daži tieši pretēji, tās kraukšķina aukstas un bez jebkādām piedevām. Šajā receptē asinsdesa tiek ievietota ābolā.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Ābolus nomazgā un izgriež vidu. Asinsdesas saspaida ar dakšu vai sagriež smalkāk. Sīpolus sagriež plānās ripiņās un apcep kopā ar asinsdesu un bekonu. Plūmes izmērcē, sagriež sīkāk. Visu sajauc kopā, pievieno pēc garšas sāli un piparus.
2
Ābolus liek ietaukotā karstumizturīgā traukā un piepilda ar sagatavoto masu. Cep sakarsētā krāsnī 180 grādos apmēram 30 minūtes.

Pievienot komentāru

Uzkodas