Burkānu un melnsakņu frī rīvmaizē
Sastāvdaļas
- 500 g burkānu
- 500 g melnsakņu
- 3 ēdk. graudainu sinepju
- ūdens
- citrona sula
- milti apviļāšanai
- rīvmaize apviļāšanai
- eļļa cepšanai
- malti melnie pipari
- sāls
Var pasniegt kopā ar kādu skābenu jogurta vai dārzeņu mērci vai arī izmantot kā piedevu gaļas un zivju ēdieniem.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Burkānus un melnsaknes nomizo, atstāj veselus vai sagriez palielos salmiņos. Melnsaknes liec citronūdenī, kamēr sagatavo pārējās sastāvdaļas.
2
Sinepes iekul nelielā ūdens daudzumā, lai izveidojas putriņa. Pieber sāli un piparus.
3
Burkānus un melnsaknes nosusini, apviļā miltos, tad sinepēs, pēc tam rīvmaizē.
4
Liec karstā eļļā un apcep no visām pusēm.