foto: Shutterstock
Uzkodas
2021. gada 18. novembrī, 10:00

Kartupeļu kanapē

Vienkārši pagatavojama un ļoti garšīga uzkoda, ko var dažādot pēc savas gaumes. Kartupeļu šķēlītes lieliski papildina arī stingri galerta gabaliņi ar sinepēm.

Pagatavošana

35 min4 porcijas
1

Kartupeļus ar mizu liec verdošā sālsūdenī un izvāri gatavus, bet ne pārāk mīkstus. Nokās, atdzesē, nomizo un sagriez 1 cm biezās šķēlēs.

2

Lielā pannā sakarsē sviestu, ieliec kartupeļu šķēles, apcep zeltainas un nosusini papīra dvielī.

3

Laša un siļķes fileju sagriez gandrīz tikpat lielos gabaliņos kā kartupeļu šķēlītes. Arī sieru sagriez mazās šķēlītēs.

4

Zivju gabaliņus un siera šķēlītes liec uz kartupeļiem. Pārkaisi ar sāli, pipariem un garšaugiem.