Kartupeļu kanapē
Sastāvdaļas
- 4–6 lieli kartupeļi
- 100 g svaigā kazas siera
- 100 g kūpinātas laša filejas
- 1 marinētas siļķes fileja
- 1 sakapāts sīpols
- sviests apcepšanai
- sakapātas dilles un timiāns
- saberzti piparu graudiņi
- jūras sāls
Vienkārši pagatavojama un ļoti garšīga uzkoda, ko var dažādot pēc savas gaumes. Kartupeļu šķēlītes lieliski papildina arī stingri galerta gabaliņi ar sinepēm.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Kartupeļus ar mizu liec verdošā sālsūdenī un izvāri gatavus, bet ne pārāk mīkstus. Nokās, atdzesē, nomizo un sagriez 1 cm biezās šķēlēs.
2
Lielā pannā sakarsē sviestu, ieliec kartupeļu šķēles, apcep zeltainas un nosusini papīra dvielī.
3
Laša un siļķes fileju sagriez gandrīz tikpat lielos gabaliņos kā kartupeļu šķēlītes. Arī sieru sagriez mazās šķēlītēs.
4
Zivju gabaliņus un siera šķēlītes liec uz kartupeļiem. Pārkaisi ar sāli, pipariem un garšaugiem.