Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Pixabay.com

Sīpolu gredzeni

Sastāvdaļas
  • 2 glāzes miltu
  • 350 ml alus
  • 4 lieli sīpoli
  • 2 olu baltumi
  • ¾ tējk. sāls
  • Eļļa cepšanai
Sīpolu gredzeni nav tikai uzkoda pie alus, ar tiem var iepriecināt bērnus vai pasniegt pie pusdienām. Mīklu gatavo vismaz stundu pirms cepšanas, tai nepieciešams laiks uzbriest.

Pagatavošana

1
Lielā bļodā sajauc miltus ar sāli. Atsevišķā bļodā sajauc alu ar eļļu un pievieno miltiem. Visu maigi samaisi, līdz izveidojas viendabīga masa. Ļauj mīklai atpūsties vismaz stundu istabas temperatūrā.
2
Nomizo sīpolus, sagriez 1 cm biezās šķēlēs, izdali no tām gredzenus.
3
Katliņā lej eļļu, lai tā nosegtu katliņa dibenu vismaz 5 cm augstumā.
4
Kamēr eļļa silst, sakul olu baltumus stingrās putās un maigi iecilā mīklā. Kad eļļa uzsilusi, liec sīpola gredzenu mīklā un tad katliņā ar eļļu. Apcep brūnu no abām pusēm.

Pievienot komentāru

Uzkodas