Sīpolu gredzeni
Sastāvdaļas
- 2 glāzes miltu
- 350 ml alus
- 4 lieli sīpoli
- 2 olu baltumi
- ¾ tējk. sāls
- Eļļa cepšanai
Sīpolu gredzeni nav tikai uzkoda pie alus, ar tiem var iepriecināt bērnus vai pasniegt pie pusdienām. Mīklu gatavo vismaz stundu pirms cepšanas, tai nepieciešams laiks uzbriest.
Pagatavošana
1
Lielā bļodā sajauc miltus ar sāli. Atsevišķā bļodā sajauc alu ar eļļu un pievieno miltiem. Visu maigi samaisi, līdz izveidojas viendabīga masa. Ļauj mīklai atpūsties vismaz stundu istabas temperatūrā.
2
Nomizo sīpolus, sagriez 1 cm biezās šķēlēs, izdali no tām gredzenus.
3
Katliņā lej eļļu, lai tā nosegtu katliņa dibenu vismaz 5 cm augstumā.
4
Kamēr eļļa silst, sakul olu baltumus stingrās putās un maigi iecilā mīklā. Kad eļļa uzsilusi, liec sīpola gredzenu mīklā un tad katliņā ar eļļu. Apcep brūnu no abām pusēm.