Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Sālīti citroni

Sastāvdaļas
  • 12 mazi citroni ar plānu miziņu
  • rupjais jūras sāls
  • ūdens
  • citronu sula
Ja garšo Marokas ēdieni, bez sālītiem citroniem neiztikt! Tie iederas visur, sākot no zivs un gaļas, beidzot ar pikantiem cepumiem un salātiem. Turklāt šai raksturīgajai piedevai nav neviena aizstājēja, jo salītu citronu garša ir unikāla. Tā kā citroni ir konservēti sālī, ēdieniem, kam tos pievieno, sāls vairs nav vajadzīga. Gaļas ēdieniem liek klāt gabaliņos sagrieztu citrona miziņu, bet mērcē iemaisa ievārījumam līdzīgo mīkstumu.

Pagatavošana

1
Citronus karstā ūdenī rūpīgi nomazgā vai noberz ar suku, nosusini, ieliec lielā burkā, pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj, lai 2 – 4 dienas pastāv.
2
Ūdeni nolej, citronus izņem un gareniski griez četrās daļās, bet nepārgriez pavisam. Mazliet paplet vaļā, katru pārkaisi ar 1 ēdk. sāls un liec traukā, pēc tam cieši piespied, lai sula ceļas uz augšu. Ja šķidruma par maz, pēc vajadzības pielej citronu sulu.
3
Uzliec vāku. Ik pa laikam pārbaudi, vai citroni ir pietiekami pārklāti ar šķidrumu. Ja nav, pielej vēl sulu. Ļauj, lai 4 – 6 nedēļas ievelkas.

Pievienot komentāru

Uzkodas