foto: Shutterstock
Uzkodas
2021. gada 20. jūnijā, 14:00

Visvienkāršākais un ātrākais siera pagatavošanas paņēmiens

Šo sieru var ēst uzreiz vai arī noturēt ledusskapī līdz nākamajai dienai. Sieram nav nekādu piedevu, taču garšu var bagātināt, ja tam pārkaisa sāli (vai cukuru – būs saldais variants), sakapātus zaļumus, maltu papriku, ķimenes utt. Ja sieru nesablīvēs, tas sanāks kā biezpiens, bet, ja sablīvēs, tad iegūs stingru konsistenci. Rezultātā sanāks aptuveni 250 g siera. To var gatavot arī no kazas un aitas piena.

Pagatavošana

1

Katlā ielej pienu un karsē, līdz sāk pacelties garaiņi. Nedrīkst uzvārīt!

2

Nepārtraukti maisot ar koka karoti, lēnām pielej citrona sulu un turpini uzmanīgi maisīt, līdz piens sarec un izveidojas sūkalas.

3

Caurdurī ieklāj marli, caurduri uzliec uz bļodas un lēnām ielej katla saturu.

4

Uzmanīgi nospied marlē palikušo sieru un vai nu pārliec bļodiņā, vai arī iesien marlē un iekarini lielākā bļodā tā, lai varētu nopilēt sūkalas, ja tādas vēl rodas.