Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Visvienkāršākais un ātrākais siera pagatavošanas paņēmiens

Sastāvdaļas
  • 1 l piena
  • 1 citrona sula
Šo sieru var ēst uzreiz vai arī noturēt ledusskapī līdz nākamajai dienai. Sieram nav nekādu piedevu, taču garšu var bagātināt, ja tam pārkaisa sāli (vai cukuru – būs saldais variants), sakapātus zaļumus, maltu papriku, ķimenes utt. Ja sieru nesablīvēs, tas sanāks kā biezpiens, bet, ja sablīvēs, tad iegūs stingru konsistenci. Rezultātā sanāks aptuveni 250 g siera. To var gatavot arī no kazas un aitas piena.

Pagatavošana

1
Katlā ielej pienu un karsē, līdz sāk pacelties garaiņi. Nedrīkst uzvārīt!
2
Nepārtraukti maisot ar koka karoti, lēnām pielej citrona sulu un turpini uzmanīgi maisīt, līdz piens sarec un izveidojas sūkalas.
3
Caurdurī ieklāj marli, caurduri uzliec uz bļodas un lēnām ielej katla saturu.
4
Uzmanīgi nospied marlē palikušo sieru un vai nu pārliec bļodiņā, vai arī iesien marlē un iekarini lielākā bļodā tā, lai varētu nopilēt sūkalas, ja tādas vēl rodas.

Pievienot komentāru

Uzkodas