Pupiņu un sēņu pastēte
Sastāvdaļas
- 150 g balto pupiņu
- 50 g šampinjonu
- 50 g valriekstu
- 2 vārītas olas
- 1 sīpols
- 2 ēdk. majonēzes
- eļļa cepšanai
- sāls, malti melnie pipari
Var izmantot arī konservētās pupiņas, taču labāka garša būs no kaltētām un izmērcētām pupiņām gatavotai pastētei.
Pagatavošana
1
Pupiņas iemērc aukstā ūdenī un atstāj pa nakti, lai mērcējas. No rīta nokās, ber katlā ar tīru ūdeni un izvāri mīkstas.
2
Sīpolu nomizo un smalki sakapā, šampinjonus arī smalki sakapā.
3
Pannā sakarsē eļļu un apcep sīpolus kopā ar šampinjoniem.
4
Riekstus ieber sausā pannā, viegli apgrauzdē un saberz. Olas nolobi un sakapā.
5
Pupiņas samaisi ar sēnēm un sablendē. Pievieno pārējos produktus un sablendē vēlamajā konsistencē.