Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Pupiņu un sēņu pastēte

Sastāvdaļas
  • 150 g balto pupiņu
  • 50 g šampinjonu
  • 50 g valriekstu
  • 2 vārītas olas
  • 1 sīpols
  • 2 ēdk. majonēzes
  • eļļa cepšanai
  • sāls, malti melnie pipari
Var izmantot arī konservētās pupiņas, taču labāka garša būs no kaltētām un izmērcētām pupiņām gatavotai pastētei.

Pagatavošana

1
Pupiņas iemērc aukstā ūdenī un atstāj pa nakti, lai mērcējas. No rīta nokās, ber katlā ar tīru ūdeni un izvāri mīkstas.
2
Sīpolu nomizo un smalki sakapā, šampinjonus arī smalki sakapā.
3
Pannā sakarsē eļļu un apcep sīpolus kopā ar šampinjoniem.
4
Riekstus ieber sausā pannā, viegli apgrauzdē un saberz. Olas nolobi un sakapā.
5
Pupiņas samaisi ar sēnēm un sablendē. Pievieno pārējos produktus un sablendē vēlamajā konsistencē.

Pievienot komentāru

Uzkodas