Saldeni asie biešu čipsi
Sastāvdaļas
- 2 sarkanās bietes (ap 150 g)
- 150 ml ūdens
- 50 g cukura
- ⅓–½ tējk. maltu čili piparu
Kraukšķīgus dārzeņu čipsus var pagatavot gan no bietēm, gan citiem dārzeņiem: burkāniem, pastinakiem, seleriju un pētersīļu saknēm, kāļiem. Ar atbilstošu garšvielu piedevu tos var padarīt vai nu saldenākus, vai pikantākus vai arī kaltēt bez jebkādiem papildinājumiem.
Ja žāvē/kaltē cepeškrāsnī, atstāj durvīs spraugu (ieliec koka karoti vai šampanieša korķi), lai mitrums varētu izplūst laukā.
Pagatavošana
1
Bietes nomizo un ar asu nazi sagriez ļoti plānās šķēlītēs.
2
Katlā uzvāri ūdeni, ieber cukuru un čili, ieliec biešu šķēlītes un vāri apmēram 2 minūtes, pēc tam noņem no uguns un atstāj, lai vēl 15 minūtes ievelkas.
3
Ar putu smeļamo karoti liec bietes caurdurī vai sietā un rūpīgi notecini.
4
Bietes kaltē vai nu cepeškrāsnī (50 grādu temperatūrā), vai arī žāvēšanas aparātā.