Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Saldeni asie biešu čipsi

Sastāvdaļas
  • 2 sarkanās bietes (ap 150 g)
  • 150 ml ūdens
  • 50 g cukura
  • ⅓–½ tējk. maltu čili piparu
Kraukšķīgus dārzeņu čipsus var pagatavot gan no bietēm, gan citiem dārzeņiem: burkāniem, pastinakiem, seleriju un pētersīļu saknēm, kāļiem. Ar atbilstošu garšvielu piedevu tos var padarīt vai nu saldenākus, vai pikantākus vai arī kaltēt bez jebkādiem papildinājumiem. Ja žāvē/kaltē cepeškrāsnī, atstāj durvīs spraugu (ieliec koka karoti vai šampanieša korķi), lai mitrums varētu izplūst laukā.

Pagatavošana

1
Bietes nomizo un ar asu nazi sagriez ļoti plānās šķēlītēs.
2
Katlā uzvāri ūdeni, ieber cukuru un čili, ieliec biešu šķēlītes un vāri apmēram 2 minūtes, pēc tam noņem no uguns un atstāj, lai vēl 15 minūtes ievelkas.
3
Ar putu smeļamo karoti liec bietes caurdurī vai sietā un rūpīgi notecini.
4
Bietes kaltē vai nu cepeškrāsnī (50 grādu temperatūrā), vai arī žāvēšanas aparātā.

Pievienot komentāru

Uzkodas