foto: Shutterstock
Uzkodas
2021. gada 6. novembrī, 14:00

Saldeni asie biešu čipsi

Kraukšķīgus dārzeņu čipsus var pagatavot gan no bietēm, gan citiem dārzeņiem: burkāniem, pastinakiem, seleriju un pētersīļu saknēm, kāļiem. Ar atbilstošu garšvielu piedevu tos var padarīt vai nu saldenākus, vai pikantākus vai arī kaltēt bez jebkādiem papildinājumiem.Ja žāvē/kaltē cepeškrāsnī, atstāj durvīs spraugu (ieliec koka karoti vai šampanieša korķi), lai mitrums varētu izplūst laukā.

Pagatavošana

1

Bietes nomizo un ar asu nazi sagriez ļoti plānās šķēlītēs.

2

Katlā uzvāri ūdeni, ieber cukuru un čili, ieliec biešu šķēlītes un vāri apmēram 2 minūtes, pēc tam noņem no uguns un atstāj, lai vēl 15 minūtes ievelkas.

3

Ar putu smeļamo karoti liec bietes caurdurī vai sietā un rūpīgi notecini.

4

Bietes kaltē vai nu cepeškrāsnī (50 grādu temperatūrā), vai arī žāvēšanas aparātā.