foto: Shutterstock
Kastrolī uzkarsē ūdeni un vaniļas cukuru (ja izmanto vaniļas pāksti, karsējot ūdeni, liec arī izkasītās pākstis), kamēr tas izkusis, tad atdzesē. Tikmēr nomizo ābolus, izdob serdes (tam veikalā var iegādāties parocīgu rīku), mīkstumu sagriez plānās ripās.
Tās pārlej ar atdzisušo sīrupu un uz 3–4 stundām ievieto ledusskapī. Pēc tam izliec ābola ripas uz papīra salvetes, lai notek liekais šķidrums.
Ar sviestpapīru izoderē cepamplātis un uz tām blīvi izkārto sīrupu sasūkušos ābolus. Liec 100 grādus karstā cepeškrāsnī un cep 3–4 stundas, līdz tie ir trausli. Glabā čipsus noslēdzamā kārbā starp kārtām liekot sviestpapīru.