foto: Shutterstock
Miltus samaisi ar sāli, cukuru, raugu, pievieno ūdeni un eļļu, sajauc, viegli pārkaisi ar rudzu miltiem un liec mierā, lai rūgst, – tam vajadzīga stunda, pusotra. Topošajai mīklai jābūt maigai, tāpēc to nevajag ilgi, daudz un spēcīgi mīcīt, drīzāk maisīt nekā spaidīt. Sulīgumu dos olīveļļa.
Pirms liec mīklu uz cepamās plātes, pamatīgi ieeļļo rokas – būs vieglāk to izņemt no bļodas, un arī pie rokām tā nelips. Liec mīklu uz plātes, izlīdzini, sabaksti, sabakstījumos liec ķiploka daivas, pārgrieztas uz pusi, un rozmarīna zariņus. Atstāj, lai pirms cepšanas mīkla 15 minūtes uzrūgst. Tad šauj līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep aptuveni pusstundu. Kad izņem no krāsns fokaču, ļauj, lai tā drusku atpūšas.