Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Tortiljas ar mencu un marinētu gurķīti

Sastāvdaļas
  • 4 tortiljas plāceņi
  • 2 mencas filejas
  • 4 marinēti gurķīši, gareniski slaidi sagriezti
  • 1 neliela kraukšķīgu salātu galviņa, rupji sagriezta
  • 8 tējk. tartarmērces
  • 60 g rīvmaizes
  • 30 g rīvēta Parmas siera jeb parmezāna
  • 1 ola
  • ½ citrona sula un rīvēta miziņa
  • sāls, svaigi malti melnie pipari, citas tīkamas garšvielas – pēc garšas
  • eļļa – cepšanai
Vari izmantot arī citas baltās zivs fileju, piemēram, pikšas, pangasijas, turklāt gan svaigu, gan saldētu (tā gan iepriekš ir jāatlaidina un pirms cepšanas jānosusina). Receptē norādītas tikai 2 filejas, rēķinoties, ka tās ir diezgan lielas, tātad dalāmas uz pusēm. Ja filejas nav prāvas, ņem četras! Tartarmērce nopērkama katrā lielveikalā, taču to viegli var aizstāt ar citu tev tīkamu mērci.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Šķīvī sajauc rīvmaizi ar parmezānu, citrona miziņu, pipariem un tām garšvielām, kuras uzskati par iederīgām šajā mikslī. Lēzenā bļodiņā sakul olu. Pannā uzkarsē eļļu. Zivs filejas gabalu, tik lielu, cik uzskati par parocīgu ielocīšanai tortiljā, apvārti olā, tad uzlabotajā rīvmaizē. Samazini liesmu un liec cepties karstajā pannā aptuveni 4–5 minūtes no katras puses. Gatavs, kad zivs gabali ir zeltaini brūni.
2
Mikroviļņu vai cepeškrāsnī uzsildi tortilju. Katru sasildīto tortilju no vienas puses pārsmērē ar 2 tējk. tartarmērces, viducī uzber sauju salātu, uzliec gurķus un tiem pa virsu – zivs gabalu, ko apšļaksti ar citrona sulu. Tortilju aizloki tā, lai nekas nekristu ārā; to turēt rokās un kost būs ērtāk, ja līdz pusei ietīsi salvetē.
3
Ideja! Ja piemājas veikalā nav iespējams nopirkt svaigu zivi, vari izlīdzēties ar zivju pirkstiņiem!

Pievienot komentāru

Uzkodas