Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Skābēti kāposti ar tomātiem un ķiplokiem

Sastāvdaļas
  • 1 liela kāpostgalva
  • 8 nelieli tomāti
  • 1 burkāns
  • 4 mazas ķiploka daiviņas
  • Pārliešanai:
  • 1 l ūdens
  • 2 ēdk. sāls
  • 2 ēdk. cukura
Tomāti lieliski papildina kāpostus, bet ķiploki piešķir īpašu pikantumiņu. Kad trauks piepildīts, kāpostus viegli pieblietē. Lai saturs būtu kompaktāks, virsū var uzklāt kāposta lapu un uzlikt vieglu slogu, piemēram, ar ūdeni piepildītu glāzi. Šādā gadījumā trauku vienkārši pārklāj ar dvielīti, jo vākam nebūs vietas.

Pagatavošana

1
Kāpostu saēvelē vai sagriez smalkās strēmelītēs. Nomizotu burkānu sarīvē rupjās skaidiņās. Ķiplokus nomizo un pārgriez gareniski uz pusēm.
2
Tomātiem izgriez serdi un tās vietā iebāz pa ķiploka pusītei.
3
Kāpostus un burkānus ber lielā bļodā un ar rokām samīci. Pamīšus ar tomātiem pildi lielā burkā ar platu kaklu vai citā skābēšanai piemērotā traukā un viegli sablietē.
4
Uzvāri ūdeni ar sāli un cukuru, atdzesē un pārlej kāpostiem tā, lai šķidrums pārklātu virsmu.
5
Uzliec vaļīgu vāku un uz 3–4 dienām atstāj istabas temperatūrā. Kad virspusē vairs nepaceļas burbulīši, pārliec ledusskapī vai pagrabā.

Pievienot komentāru

Uzkodas