Sviests ar papriku
Sastāvdaļas
- 150 g sviesta
- 1 sarkanās paprikas pāksts
- ½ čili pāksts
- ½ tējk. paprikas pulvera (vislabāk – kūpinātās paprikas).
Šai receptei der īsts lauku sviests. Un nekāds veikalos nopērkamais smēriņš nestāvēs klāt.
Pagatavošana
1
Papriku izcep cepeškrāsnī, izņem sēklotni, novelc ādu, sīki sagriez.
2
Izņem sviestu no ledusskapja un uz 30 minūtēm atstāj uz galda istabas temperatūrā. Ilgāk ne – tad tas kļūs par mīkstu.
3
Samaisi sviestu ar receptē nosauktajām citām sastāvdaļām – visērtāk to darīt ar blenderi.
4
Liec sviesta maisījumu stikla trauciņā ar vāku vai arī izveido desiņu, satin pārtikas plēvē vai ietin sviestpapīrā kā konfekti.
5
Ledusskapī šādu sviestu vari glabāt nedēļu, taču, ja to glabāsi saldētavā, – 3 mēnešus. Kad pasniedz, sagatavoto sviestu no ledusskapja izņem ātrāk, lai tas nedaudz atkūst.