Uzkodas
2022. gada 4. aprīlī, 10:00

Sviests ar papriku

Šai receptei der īsts lauku sviests. Un nekāds veikalos nopērkamais smēriņš nestāvēs klāt.

Pagatavošana

1

Papriku izcep cepeškrāsnī, izņem sēklotni, novelc ādu, sīki sagriez.

2

Izņem sviestu no ledusskapja un uz 30 minūtēm atstāj uz galda istabas temperatūrā. Ilgāk ne – tad tas kļūs par mīkstu.

3

Samaisi sviestu ar receptē nosauktajām citām sastāvdaļām – visērtāk to darīt ar blenderi.

4

Liec sviesta maisījumu stikla trauciņā ar vāku vai arī izveido desiņu, satin pārtikas plēvē vai ietin sviestpapīrā kā konfekti.

5

Ledusskapī šādu sviestu vari glabāt nedēļu, taču, ja to glabāsi saldētavā, – 3 mēnešus. Kad pasniedz, sagatavoto sviestu no ledusskapja izņem ātrāk, lai tas nedaudz atkūst.