Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Marinētas olīvas

Sastāvdaļas
  • 200 g zaļās olīvas ar kauliņiem vai bez
  • Marinādei
  • 3 ēdk. svaiga koriandra, sagriezta
  • 3 ēdk. svaigu pētersīļu, sagrieztu
  • 1 daiviņa ķiploka, sasmalcināta
  • 1 sarkanais čili pipars, sagriezts plānās šķēlītēs
  • 1 tējk. rīvētas svaigas ingvera saknes
  • 4 ēdk. olīveļļas
  • 1/4 sālīta citrona vai svaiga citrona, sagriezta plānās sloksnītēs vai šķēlītēs
Marinētas olīvas Marokas gaumē. Lieliska uzkoda pie grila ēdieniem, taču olīvu cienītāji apēdīs arī vienas pašas.

Pagatavošana

1
Sagatavo olīvas marinēšanai. Nokās olīvas. Ja tām ir kauliņi, nedaudz saspied olīvas ar nazi, lai tās kļūst plakanas, bet nesaspied kauliņu. Uz nakti iemērc olīvas aukstā ūdenī. No rīta nokās tām ūdeni, noskalo un nožāvē caurdurī vai sietā. Saber burkā.
2
Marinē. Samaisi visas marinādes sastāvdaļas un pārlej olīvām. Sakrati burku un liec ledusskapī uz vairākām dienām. Pasniedz kā uzkodu.

Pievienot komentāru

Uzkodas