Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Pīles aknu pastēte

Sastāvdaļas
  • 500 g pīles aknu
  • 100 g sviesta
  • 3 nelieli sīpoli
  • 2 nelieli burkāni
  • dzērvenes
  • šķipsniņa kaltētas raudenes
  • malti melnie pipari
  • sāls
Pastētei vēlams izmantot tikai svaigas aknas; no saldētām aknām gatavotai pastētei nepiemīt izsmalcināts aromāts, turklāt garša bieži vien kļūst netīkami rūgtena. Gludākas tekstūras iegūšanai aknas kopā ar citiem produktiem vairākas reizes samaļ gaļasmašīnā. Protams, var arī blendēt, taču pieredzējuši pastēšu meistari apgalvo, ka garšīgāka tomēr esot gaļasmašīnā (parastajā, ne elektriskajā) maltā. Izsmalcinātākam aromātam mēdz pievienot portvīnu vai citu aromātisku alkoholu. Recepti piedāvā žurnāls "100 Labi Padomi".

Pagatavošana

1
Aknas uz pāris stundām iemērc pienā.
2
Burkānus un sīpolus nomizo. Burkānus izvāri un sarīvē. Sīpolus sagriez plānās ripiņās.
3
Pannā sakarsē sviestu, viegli apcep sīpolus un pievieno nosusinātas aknas. Viegli apcep.
4
Aknas kopā ar sīpoliem un burkāniem samal gaļasmašīnā. Pievieno garšvielas.
5
Pildi nelielos trauciņos un izrotā ar dzērvenēm.

Pievienot komentāru

Uzkodas