Pīles filejas un mango iesmiņi
Sastāvdaļas
- Pīles krūtiņa - 1 gab.
- Vīnogu kauliņu eļļa - 1 tējk.
- Svaigi malti pipari – pēc garšas
- Mango - 1 gab.
- Marinādei
- Sojas mērce ar samazinātu sāls daudzumu - 1 ēdamk.
- Svaigs ingvers (rīvēts) - 1/2 tējk.
- Ķiploks (kapāts) - 1/2 tējk.
- Laima sula - 1 tējk.
- Čili (kapāts) - 1/3 tējk.
- Mango biezenis - 1 tējk.
Daudzi no mums 2019. gadā ir iesoļojuši ar apņemšanos dzīvot labāk un uzlabot savas dzīves kvalitāti. Rimi šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā vērtīgām uzturvielām bagātu uzkodu receptes – tās ir vienkārši pagatavojamas un lieliski iederēsies arī svinību galdā.
Pagatavošana
1
Pīles filejas ādā nedaudz iegriež.
2
Pannā uzkarsē eļļu, liek filejas ar ādu uz leju. Apcep 1-2 min no katras puses.
3
Pīli ar ādu uz augšu liek cepeškrāsnī un 12-14 min cep 180 °C karstumā.
4
Kad fileja gatava, to atdzesē.
5
Kamēr pīles fileja gatavojas cepeškrāsnī, var ķerties pie marinādes pagatavošanas, kopā sajaucot visas sastāvdaļas.
6
Sagriež filejas plānās, garenās strēmelēs un liek marinādē.
7
Ja ir vēlme, pīles filejai vari noņemt ādu pilnībā.
8
Mango sagriež nelielos gabaliņos un pamīšus kārto uz iesmiem kopā ar pīles filejas gabaliņiem.