Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Pankūkas ar olām

Sastāvdaļas
  • 300g milti
  • 400ml kefīrs
  • 200ml verdošs ūdens
  • 2 olas
  • 3 ēd.k. eļļa
  • sāls, cukurs
  • Pildījumam:
  • 4 cieti vārītas olas
  • 150g mazsālīts lasis
  • 100g laša vai foreļu ikri
  • 20g dilles
  • Mērcei:
  • 200g krējums
  • 1 ēd.k. mārrutki
Tuvojas Masļeņica! Masļeņica no laiku laikiem ir pareizticīgo svinamā diena, kuru svin septiņas dienas pirms lielā gavēņa. Galvenais šo svētku ēdiens ir pankūkas. Pankūka - saules simbols! Turklāt interesantas piedevas piedod pankūkām īpašu šarmu un nenoliedzami tās ir lieliska uzkoda pie kvalitatīva dzēriena.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Olām pievieno pa šķipsniņai sāls un cukura, uzputo. Pievieno kefīru, miltus, kārtīgi samaisa, lai nav kunkulīši. Iemaisa verošu ūdeni, eļļu un atstāj uz 10 min
2
Olas sagriež mazos kubiņos, pievieno smalki sakapāts dilles, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus, samaisa.
3
Cep pankūkas. Uzkarsē pannu, uzlej 1 kausu mīklas, uzber pa virsu 1 ēd.k. olas ar dillēm. Kad pankūka no apakšas ir izcepusies, to apgriež riņķī un cep no otras puses.
4
Mērcei krējumu sajauc ar mārrutkiem.
5
Pankūkas pasniedz ar krējuma mērci, lasi un ikriem kā uzkodu pie .

Pievienot komentāru

Uzkodas