Uzkodas
2018. gada 23. janvārī, 07:01

Pankūkas ar olām

Tuvojas Masļeņica! Masļeņica no laiku laikiem ir pareizticīgo svinamā diena, kuru svin septiņas dienas pirms lielā gavēņa. Galvenais šo svētku ēdiens ir pankūkas. Pankūka - saules simbols! Turklāt interesantas piedevas piedod pankūkām īpašu šarmu un nenoliedzami tās ir lieliska uzkoda pie kvalitatīva dzēriena.

Pagatavošana

45 min4 porcijas
1

Olām pievieno pa šķipsniņai sāls un cukura, uzputo. Pievieno kefīru, miltus, kārtīgi samaisa, lai nav kunkulīši. Iemaisa verošu ūdeni, eļļu un atstāj uz 10 min

2

Olas sagriež mazos kubiņos, pievieno smalki sakapāts dilles, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus, samaisa.

3

Cep pankūkas. Uzkarsē pannu, uzlej 1 kausu mīklas, uzber pa virsu 1 ēd.k. olas ar dillēm. Kad pankūka no apakšas ir izcepusies, to apgriež riņķī un cep no otras puses.

4

Mērcei krējumu sajauc ar mārrutkiem.

5

Pankūkas pasniedz ar krējuma mērci, lasi un ikriem kā uzkodu pie .