2 sīpolus nomizo, sagriež pēc iespējas smalkāk un pārlej ar ābolu etiķi. Atstāj marinēties, kamēr vārās gaļa. Tad etiķi notecina.
Vistai nogriež liekos taukus, uzreiz novelk ādu un sadala mazākos gabalos. Katlā liek vistu, pārlej ar ūdeni un uzvāra. Noņem putas, samazina uguni un pievieno burkānus, atlikušo sīpolu un sāli pēc garšas. Pēc minūtēm 30 pievieno lauru lapas un smaržīgos piparus. Vāra vēl minūtes 15. Uguni izslēdz. No buljona izņem vistas gaļu un burkānus. Atdzesē. Gaļu atdala no kauliem.
Burkānus sarīvē uz smalkās rīves. Vistas gaļu sablendē - labāk blenderī likt nelielas porcijas un samalt minimāli, lai ir jūtama gaļas struktūra. Tad vistas gaļai pievieno burkānus, sīpolus, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.