Uzkodas
2014. gada 18. novembrī, 19:11

Liellopu gaļas karpačo ar kaperiem

"Karpačo" (Carpaccio) ir itāļu virtuvē radīts ēdiens un tā nosaukums kāda amizanta atgadījuma dēļ aizlienēts no Venēcijas skolas gleznotāja Vitores Karpačo uzvārda. Pasaulē visbiežāk sastopams liellopa gaļas karpačo, taču to gatavo arī no citiem produktiem - teļa, brieža gaļas, laša, tunča, astoņkāja, augļiem un dārzeņiem. Uzmanību! Gaļu pirms pagatavošanas uz stundu jāievieto ledusskapja saldētavā.

Pagatavošana

20 min4 porcijas
1

Liellopa gaļu ietīt pārtikas plēvē un ielikt saldētavā uz 1 st. Izņemt no saldētavās un ar asu nazi sagriezt gaļu pēc iespējas plānākās šķēlēs. Gaļu sakārtot porcijas šķīvjos.

2

Marinētus gurķus sagriezt mazos kubiņos. Lokus smalki sagriezt. Olas dzeltenumu, sinepes, citrona sulu, eļļu samaisīt ar putojamo slotiņu. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.

3

Gaļu pārliet ar mērci, pārkaisīt ar marinētiem gurķīšiem, zaļiem lokiem un dedzinošo garšvielu maisījumu. Izdekorēt ar kaperiem.

4

Pasniedz ar grauzdētu maizi.