Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Baltvīnā gatavināta aukstā gaļa

Sastāvdaļas
  • 1kg cūkgaļas šķiņķis bez kaula
  • 350ml sausais baltvīns
  • 1 sīpols
  • 2 burkāni
  • 30g sviests
  • 25g želatīns
  • 2 lauru lapas
  • 6-8 smaržīgie pipari
  • 3 ēd.k. garšaugu maisījums
  • sāls, pipari
Aukstā gaļa, jeb citi šo uzkodu pazīst kā "galertu", ja patīk var dēvēt par gaļu želejā. Taču lai kā to saucam, šī uzkoda viennozīmīgi bagatinās jebkura mēroga svinību galdu un ikdienas maltīti padarīs īpašāku.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Burkānus un sīpolu notīrīt, sagriezt mazos kubiņos. Gaļu attīrīt no liekiem taukiem, sagriezt mazākos gabalos. Katlā ar biezu apakšu izkausēt sviestu un apcept gaļu ar burkāniem un sīpoliem. Pievienot lauru lapas, smaržīgos piparus, baltvīnu, garšaugus, apsegt ar vāku un uz mazas uguns vārīt apmēram 1 st.
Pēc nepieciešamības pieliet ūdeni.
2
Želatīnu pārliet ar ūdeni un uzbriedināt. Pievienot gaļai un samaisīt, lai izšķīst. Pievienot pēc garšas sāli.
3
Šķidrumu kopā ar gaļu pārlej vai nu vienā lielā formā, vai nu porcijas trauciņos. Apsedz ar pārtikas plēvi un novieto ledusskapī uz visu nakti.

Pievienot komentāru

Uzkodas