OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Uzkodas
2014. gada 13. novembrī, 18:48

Baltvīnā gatavināta aukstā gaļa

Aukstā gaļa, jeb citi šo uzkodu pazīst kā "galertu", ja patīk var dēvēt par gaļu želejā. Taču lai kā to saucam, šī uzkoda viennozīmīgi bagatinās jebkura mēroga svinību galdu un ikdienas maltīti padarīs īpašāku.

Pagatavošana

90 min4 porcijas
1

Burkānus un sīpolu notīrīt, sagriezt mazos kubiņos. Gaļu attīrīt no liekiem taukiem, sagriezt mazākos gabalos. Katlā ar biezu apakšu izkausēt sviestu un apcept gaļu ar burkāniem un sīpoliem. Pievienot lauru lapas, smaržīgos piparus, baltvīnu, garšaugus, apsegt ar vāku un uz mazas uguns vārīt apmēram 1 st.
Pēc nepieciešamības pieliet ūdeni.

2

Želatīnu pārliet ar ūdeni un uzbriedināt. Pievienot gaļai un samaisīt, lai izšķīst. Pievienot pēc garšas sāli.

3

Šķidrumu kopā ar gaļu pārlej vai nu vienā lielā formā, vai nu porcijas trauciņos. Apsedz ar pārtikas plēvi un novieto ledusskapī uz visu nakti.