OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Uzkodas
2014. gada 9. novembrī, 20:14

Pastēte ar ābolu sidru

Ar vārdu "sidrs" Eiropā saprot dzērienu, kura pamatsastāvdaļa ir pilnīgi vai daļēji raudzēta ābolu sula. Šo dzērienu kā alternatīvu alum ir iecienījuši, tie, kuriem alus šķiet par rūgtu. Taču sidrs var kalpot arī par lielisku papildinājumu dažādu ēdienu pagatavošanā. Piedāvājam par to pārliecināties.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Sīpolu un ķiplokus notīrīt un sagriezt. Aknas attīrīt no plēvēm un sagriezt mazākos gabalos. Pannā izkausēt sviestu un apcept tajā sīpolus un ķiplokus. Pievienot aknas un cept visu kopā. Kad aknas ir apcepušās pieliet sidru un sautēt tik ilgi, kamēr šķidrums iztvaikojis. Uguni izslēgt un ļaut masai nedaudz atdzist.

2

Aknas ar visu sulu un sīpoliem sasmalcināt blenderī, pakāpeniski pievienojot saldo krējumu. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.

3

Masu pārliet formiņās un ielikt ledusskapī līdz pilnīgai sastingšanai. Pasniedz ar svaigu vai grauzdētu maizi.