Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Chicken liver pate on bread, selective focus

Vistu aknu pastēte ar apelsīnu sulu

Sastāvdaļas
  • 500g vistu aknas
  • 2 šalotes sīpoli
  • 50g sviests
  • 90ml svaigi spiesta apelsīnu sula
  • sāls, pipari
Ceturtdienās publicējam kādu recepti, kura mūs būs uzrunājusi apskatot blogeru piedāvātās receptes. Šoreiz recepte atrasta Latvijas blogā www.amam.lv

Pagatavošana

1
Nomazgā aknas zem tekoša ūdens, attīra no plēvēm un taukumiem. Sagriež gabaliņos.
2
Sasmalcina sīpolus. Pannā uz vidējas uguns izkausē sviestu, liek klāt šalotes sīpolus un cep līdz sīpoli paliek mīksti. Pievieno aknas, sāli un piparus. Cep 7 min.
3
Gatavās aknas liek blenderī un samaļ viendabīgā masā. Pievieno apelsīna sulu. Visu sakuļ viendabīgā masā. Pastēti pilda sagatavotajā traukā vai trauciņos, kas iepriekš ieziesti ar mīkstu sviestu. Liek ledusskapī vismaz uz 4 stundām.
4
Mūsu izmaiņas. Mēs veikalā neatradām "šarlotes" sīpolus, tāpēc izmantojām šalotes. :) Aknas arī sagādājām vairāk - 500g, toties sviesta daudzumu samazinājām uz pusi. Un mums likās, ka tieši rozā pipari šajā receptē iederēsies labāk.

Pievienot komentāru

Uzkodas