Siļķu filejas salāti svētku noskaņās
Sastāvdaļas
- 150g siļķu fileja
- 150g turku/grieķu jogurts
- 4 olas
- 1/2 sarkans sīpols
- 2 ēd.k. citrona sula
- 1 tējk. vasabi mārrutki
- dilles
- zaļie loki
- sāls, pipari
- saļie groziņi, var izmantot arī katlētu rupjmaizi
Šo uzkodu var pasniegt divejādi - vai nu sāļajos groziņos, vai pildītus glāzītēs. Un salāti patiešām garšo lieliski. Pagatavojiet arī jūs!
Pagatavošana 6 porcijas
1
Olas novārīt 5-6 min pēc tam, kad sāk vārīties ūdens. Olas atdzesēt, nolobīt un sagriezt. Dilles, lokus un sīpolus smalki sagriezt. Siļķi sagriezt mazos kubiņos.
2
Siļķei pievienot jogurtu, olas, dilles, lokus, sīpolus, mārrutkus, citrona sulu un samaisīt. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
3
Siļķu salātus sapildīt groziņos. Ja uzkodu pasniedzat glāzītēs, tad pirms tam glāzītes apakšā iebērt sasmalcinātu rupjmaizi. Dekorē ar diļļu zariņiem.