Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Homemade vegetable jelly as an appetizer

Olas Faberžē - recepte Lieldienu galdam

Sastāvdaļas
  • 10 olas
  • 20g želatīna
  • 1 gl vistas buljona
  • 3 jēra mēles
  • 2 ēd.k. kukurūzas
  • 2 ēd.k. zirnīšu
  • 1/2 sarkanās paprikas
  • 1 burkāns
  • zaļumi
Pēteris Karls Fabaržē Lieldienu olas izgatavoja kā Krievijas cara Aleksandra dāvanu savai sievai carienei Marijai. Faberžē olas tā sajūsmināja carieni, ka cars pasūtīja pa olai uz katrām Lieldienām. Šo tradīciju turpināja arī Aleksandra dēls cars Nikolajs II. Kopumā pasaulslavenais zeltkalis izgatavoja 57 olas un šobrīd tās simbolizē gaumi, greznību un mīlestību. Mēs jums pastāstīsim, kā pagatavot ēdamas Faberžē olas jūsu Lieldienu galdam.

Pagatavošana

1
želatīnu uzbriedināt vistas buljonā. Uzsildīt, kamēr želatīns izšķīst, bet nevārīt!
2
Olas čaumalām saudzīgi uzlaužam augšgalu, pārejo atstājot veselu, lai var iepildīt. Saturu izliet un to var izmantot piemēram omletē. Tukšas olu čaumalas izmazgāt no iekšpuses un izžāvēt.
3
Pagatavot pildījumu: jēra mēles notīrīt un sagriezt strēmelītēs; papriku, burkānu sagriezt tāpat. Visu sajaukt, pievienot zirnīšus un kukurūzu.
4
Iztukšotajā olu čaumalā pie sieniņas pielīmēt zariņu zaļuma. Piepildīt ar pildījumu un pārliet ar buljonu līdz augšai. Sagatavotas olas liek olu briketē, lai netek ārā un liek ledusskapī līdz saželē.
5
Pirms pasniegšanas olas notīra no čaumalas un pasniedz ar pilno galu uz augšu.

Pievienot komentāru

Uzkodas