Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Roasted beef leg with carrot. Selective focus

Tadžīna ar vērša cisku un kanēli

Sastāvdaļas
  • 1 kg sacirsta vērša ciska
  • 1 sīpols
  • 125 g žāvēts speķis
  • 4 šalotes sīpoli
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 2 burkāni
  • 100 ml olīveļļa
  • 200 g žāvētas plūmes
  • Pa 1 timiāna, raudenes un pētersīļa zariņam
  • 1 kanēļa standziņa
  • 1/4 l baltvīns
  • 50 g ciedru rieksti
  • 1 laurlapa
  • 2 krustnagliņas
  • naža gals rīvēts muskatrieksts
  • sāls un svaigi malti pipari
Šī ir Spāniju raksturojoša recepte, bet pagatavota tadžīnā. Rezultāts vienkārši pasakains. Ja jums vēl nav tadžīnas, variet izlīdzēties ar citu sautējamo trauku. Vai nu tomēr iegadāties savu tadžīnu?

Pagatavošana

1
Nomizotus sīpolus, ķiplokus un burkānus sagriež ripiņās. Speķi sagriež kubiņos. Tadžīnā uzkarsē olīveļļu un apcep tajā dārzeņus. Pievieno speķa kubiņus un jēra ciskas gabalus un apcep. Pieliek žāvētas plūmes, garšaugus, kanēļa standziņu, pielej vīnu, pieber ciedru riekstus un rīvētu muskatriekstu, uzliek vāku un sautē apmēram stundu.
2
Pēc stundas pievieno kartupeļus, sāli, piparus un sautē vēl ~ 20 minūtes kamēr kartupeļi gatavi.

Pievienot komentāru

Tadžīnas receptes