Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tadžīna ar maltās gaļas bumbiņām

Sastāvdaļas
  • 500g liellopa maltā gaļa
  • 400g tomāti savā sulā
  • 2 sīpoli
  • 1 citrons
  • 100g Kalamata olīvas
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 2-3 cm ingvera sakne
  • 3-4 krustnagliņas
  • 1 tējk. malts kanēlis
  • šķipsniņa kajenas pipari
  • čili pipari
  • pētersīļi
  • sāls
Tadžina, jeb marokāņu sautējamais trauks, jau sen nav nekāds retumas arī mūsu platuma grādos. Tāpēc piedāvājam jums vēl vienu tadžīnas pagatavošanas recepti.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sīpolus notīrīt un sagreizt mazos kubiņos. Pusi no sīpoliem pievienot maltai gaļai. Maltai gaļai pievienot arī rīvētu 1/2 citrona miziņu, sāli, Kajenas piparus un sakapātus zaļumus. Kārtīgi visu samaisīt un izveidot apm. valrieksta lieluma bumbiņas.
2
Tadžīnā uzkarsēt eļļu un apcept tajā atlikušos sīpolus kopā ar čili pipariem, rīvētu ingvera sakni, kanēli un krustnagliņām. Pievienot gaļas bumbiņas un apcept arī tās. Pievienot sasmalcinātus tomātus kopā ar visu sulu, olīvas (ar visiem kauliņiem) un sagrieztu 4-6 daiviņās citronu. Apsegt ar vāku un uz mazas uguns gatavot apm. 30 min.
3
Pasniedz ar rīsiem vai kuskusu.

Pievienot komentāru

Tadžīnas receptes