Salāti
2013. gada 4. martā, 21:13

Zaļo zirnīšu un Fetaki salāti ar jogurta mērci

Fetas siers ir gandrīz tikpat vecs kā cilvēce. Homērs to apdziedāja savā Odisejā un kopš seniem laikiem tas tradicionāli ir gatavots no aitu (un nevis govju) piena. Mūsdienas gatavojot sieru Feta atļauts pievienot līdz 30% kazas piena. Taču nelielais procents nerada kazu pienam raksturīgo specifisko piegaršu. /diena.lv, Jolanta Sēnele/

Pagatavošana

10 min4 porcijas
1

Jogurtu sajaukt ar etiķi, sīrupu, sinepēm, pēc garšas pievienot sāli.

2

Sieru sadrupināt vai sagriezt kubiņos. Ja zirnīši ir saldēti, tad pirms pasniegšanas tos atlaidināt. Spinātus sakārtot šķīvjos, pa virsu sakārtot sieru, zaļos zirnīšus un piparmētru lapas. Pārliet ar mērci un nekavējoties pasniegt.