OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Salāti
2013. gada 24. janvārī, 19:41

Melno rutku un kūpināta laša salāti

Melnais rutks (Raphanus sativus) ir sakņaugs ar rūgteni saldu, sīvu garšu. Aso garšu tam piešķir ēteriskā eļļa un rafanols. Melnais rutks ienākas vēlu, tāpēc ierasti to lieto rudenī un ziemā. Šajos salātos maigā laša gaļa un sīvais rutks kopā rada interesantu un patīkamu garšas noti. Pagatavojiet un nobaudiet!

Pagatavošana

15 min2 porcijas
1

Ruktu notīrīt un sagriezt garās plānās strēmelītēs (kā korejas bukrānus), pārkaisīt ar sāli. Lasi sagriezt plānās strēmelītēs. Eļļu sajaukt ar citrona sulu, sezama eļļu un svaigi maltiem pipariem.

2

Bļodā sajaukt rutkus, lasi un pārliet ar pagatavoto mērci. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sezama sekliņām.

3

Avots-nelly-z.livejournal.com