Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 grādiem. Pagatavot mērci. Vīna etiķi smaisīt ar eļļu, sāli un pipariem.
Vīģes nomazgāt, apžāvēt un sagriezt šķēlītēs. Uz sērvējamā šķīvja sakārtot vīģu šķēlītes un pārliet ar pusi no mērces. Ievietot ledusskapī uz 15 minūtēm.
Riekstus apgrauzdēt uz sausas pannas. Rukolu noskalot un apžāvēt.
Šķiņķa šķēles sakārtot uz cepešpannas un žāvēt cepeškrāsnī 4-5 min. Šķiņķi pārlikt uz šķīvja. Uz tās pašas cepešpannas salikt nelielas rīvēta siera čupiņas. Cept cepeškrāsnī 4-5 min., kamēr siers ir izkusis. Čipšiem ļaut atdzist uz cepešpannas.
Uz šķīvja ar vīģēm sakārtot rukolu, šķiņki un riekstus. Pārliet aratlikušo mērci un viegli apmaisīt. Pārkaisīt ar salauztiem lielos gabalos čipšiem un pasniegt.