OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Salāti
2023. gada 18. oktobrī, 18:31

Kartupeļu salāti ar vītinātu gaļu un aioli

Aioli varētu dēvēt par franču ķiploku majonēzi. To gatavo līdzīgi, tikai tās sastāvā izmantoti ķiploki. Šī mērce lieliski sader ar dārzeņu ēdieniem.

Pagatavošana

30 min3 porcijas
1

Kartupeļus nomizot un uzvārīt. Sagriezt palielās šķēlītēs vai gabalos.
Sīpolus notīrīt un sagriezt plānās ripiņās/
Vītinātu gaļu saplūkāt ar rokām strēmelītēs un mazliet apcept sausā pannā.

2

Pagatavot aioli mērci:
Ķiplokus notīra, sasmalcina un sajauc ar olas dzeltenumu. Ar mikseri putojot olu dzeltenumam pakāpeniski pievienot eļļu. Puto tik ilgi, kamēr masa kļūst gaiša un viendabīga. Pašās beigās pievieno angļu sinepes. Ja mērce sanāk pārāk bieza, var pievienot mazliet aukstu ūdeni. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

3

Kartupeļus sajaukt ar mērci, sīpoliem un vītinātu gaļu.