Brokoļu salāti ar brieža gaļas desu
Sastāvdaļas
- 1 brokoļu galva
- 10-12 čerry tomāti
- 50g brieža gaļas pilndūmu desa
- 50g zaļie lociņi
-  
- Mērcei:
- 2 tējk. Franču sinepes
- 6 ēd.k. olīveļļa
- 2 ēd.k. sarkanvīna etiķis
- 3 ķiploka daiviņas
- sāls un svaigi malti pipari
Brokoļus kādreiz dēvēja par "zaļajiem dimantiem". Tas vērtīgo uzturvielu dēļ. Nu mēs respektējām šo "īpašā" dārzeņa statusu un šajā receptē brokoļiem pievienojām īpašu - brieža gaļas desu.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Brokoļu galvu sadalīt atsevišķos ziedos. Katliņā
uzvārīt ūdeni, pievienojot šķipsniņu sāls un
novārīt 60 sekundes brokoļus. Tūliņ noliet ūdeni un
apžāvēt uz sausa tīra dvielīša, lai ūdens notek
un vēlāk labāk iesūcas mērce.
2
Desu sagriezt plānās šķēlītēs un apcept olīveļļā
uz vidējas uguns. Desu kopā ar visu eļļu pārliet pārki brokoļiem. Pievienot smalki sakapātus lokus,
sagrieztus tomātus un visu ar divām karotēm
samaisīt.
3
Visas sastāvdaļas mērcei samaisīt ar putojamo
slotiņu un pārliet pirms pasniegšanas. Pa virsu var pārkaisīt ar čili pipariem vai Fetas sieru.