Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Insalata alla Caprese jeb vasaras salātu klasika

Sastāvdaļas
  • 600 g tomātu
  • 200 g mocarellas
  • 2 buntītes bazilika
  • 10 melnās olīvas
  • 4–5 ēdk. olīveļļas
  • sāls, svaigi malti pipari
Mēs šos salātus parasti dēvējam vienkārši – par tomātiem ar mocarellu un baziliku. Patiesībā ēdienkartē šo salātu nosaukums būtu jāraksta Insalata alla Caprese (Kapri salāti, jo radušies Kapri salā). Šī ir itāļu virtuves klasika ar vairāku simtu gadu vēsturi. Tie ir viegli, bet sātīgi.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Tomātus sagriez šķēlītēs. Mocarellai nolej šķidrumu, nosusini un arī sagriez šķēlītēs. Bazilikam noplūc lapiņas.
2
Eļļu sakul ar sāli un pipariem.
3
Uz šķīvja liec pārmaiņus tomātu šķēlītes, mocarellas šķēlītes un bazilika lapiņas. Pārber olīvas. Apslaki ar mērci un ļauj vismaz 10 minūtes ievilkties.

Pievienot komentāru

Salāti