foto: Shutterstock
Salāti
2021. gada 10. decembrī, 12:00

Uzkodu salāti

Uzkodu salāti ir universāli, jo tos jebkurā brīdī var papildināt ar virkni citu produktu, ko itālieši lieto kā tā dēvēto antipastu, piemēram, Parmas šķiņķi, anšovu filējām vai marinētiem artišokiem.

Pagatavošana

15 min4 porcijas
1

Tomātiņus pārgriez uz pusēm un ber bļodā. Garšaugus smalki sakapā. ķiploku nomizo un smalki sakapā.

2

Olīvas un mocarellu ieber katru atsevišķā sietiņā un notecini. Etiķi samaisi ar garšaugiem, ķiplokiem, sāli un pipariem, iekul eļļu. Mērci uzlej tomātiem, olīvām, sieram un samaisi. Vismaz uz stundu ieliec ledusskapī, lai ievelkas. Ik pa laikam apmaisi.