Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Uzkodu salāti

Sastāvdaļas
  • 250 g mazo kokteiļtomātiņu
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 burciņa zaļo olīvu bez kauliņiem (170 g)
  • 1 burciņa melno olīvu bez kauliņiem (170 g)
  • 400 g mazo mocarellas bumbiņu
  • 3 ēdk. balzametiķa
  • 8 ēdk. olīveļļas
  • sāls, malti pipari
  • 3 bazilika lapiņas, var pievienot arī svaigu timiānu vai rozmarīnu
Uzkodu salāti ir universāli, jo tos jebkurā brīdī var papildināt ar virkni citu produktu, ko itālieši lieto kā tā dēvēto antipastu, piemēram, Parmas šķiņķi, anšovu filējām vai marinētiem artišokiem.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Tomātiņus pārgriez uz pusēm un ber bļodā. Garšaugus smalki sakapā. ķiploku nomizo un smalki sakapā.
2
Olīvas un mocarellu ieber katru atsevišķā sietiņā un notecini. Etiķi samaisi ar garšaugiem, ķiplokiem, sāli un pipariem, iekul eļļu. Mērci uzlej tomātiem, olīvām, sieram un samaisi. Vismaz uz stundu ieliec ledusskapī, lai ievelkas. Ik pa laikam apmaisi.

Pievienot komentāru

Salāti