Konservēta laša salāti ar zaļumiem
Sastāvdaļas
- 2 bundžiņas konservēta laša
- 2 tomāti
- 2 pavasara sīpoliņi
- 1 paprikas pāksts
- 1 selerijas kāts
- 1 sauja rukolas lapiņu
- 2 ēdk. kaltētu dzērveņu
- Mērcei
- 2 ēdk. olīveļļas
- 1 tējk. balzametiķa
- 1 ēdk. citrona sulas
- 2 tējk. šķidra medus
- 1 tējk. pikantu sinepju
- sāls, malti pipari
Laša vietā tikpat labi der arī konservēta saira un tuncis.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Tomātus sagriez šķēlēs, iztīrītu papriku – smalkos salmiņos, seleriju – gabaliņos. Sīpoliņus sakapā.
2
Uz liela šķīvja kārto rukolu, virsū liec tomātu šķēles.
3
Bļodā samaisi notecinātus laša konservus (izņem asaku), papriku, selerijas un sīpoliņus. Iemaisi kaltētās dzērvenes un liec uz tomātiem.
4
Citā bļodiņā sakul visus mērcei paredzētos produktus un pārlej salātiem.