Vinegrets
Sastāvdaļas
- 100 g skābētu kāpostu
- 4 ar mizu vārīti kartupeļi
- 4 marinēti vai sālīti gurķi
- 3 ar mizu vārīti burkāni
- 2 ar mizu vārītas sarkanās bietes
- 1 sīpols
- 4 ēdk. konservētu zaļo zirnīšu
- 4 ēdk. saulespuķu eļļas
- sāls
Ja vēlies, pārkaisi vinegretu ar sakapātiem lociņiem, selerijām vai pētersīļiem.
Pagatavošana 7 porcijas
1
Kartupeļus, burkānus un bietes nomizo un sagriez mazos gabaliņos. Arī gurķus sagriez gabaliņos. Sīpolu smalki sakapā. Kāpostus sagriez smalkāk.
2
Visus sagrieztos dārzeņus liec bļodā, pievieno zirnīšus un samaisi.
3
Pielej eļļu, pieber sāli un vēlreiz kārtīgi samaisi.