Salāti ar sieru un ķiršiem
Sastāvdaļas
- 200 g ķiršu
- 200 g radikjo salātu
- 100 g Goudas siera
- 50 g redīsu vai lucernas dīgstu
- 3 ēdk. olīveļļas
- 1 ēdk. gaišā balzametiķa
- sāls, svaigi malti melnie pipari
Viegli salāti, piemēroti gan launagam, gan vakariņām. Labi sader ar grauzdētu ķiplokmaizi un baltvīnu.
Pagatavošana
1
Ķiršiem izņem kauliņus un pārdali tos uz pusēm. Salātus sagriez strēmelēs, sieru – salmiņos vai gabaliņos.
2
Eļļu sakul ar etiķi, sāli un pipariem.
3
Ķiršus, salātus un sieru lielā bļodā samaisi un aplej ar mērci.
4
Saudzīgi izcilā un pārkaisi ar dīgstiem.