Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Teju vai katrai ģimenei ir sava Olivjē salātu recepte. Vieni liek klāt sakapātus sīpolus, citi atgriežas pie vistas gaļas, vēl citi – skābētu vai marinētu gurķu vietā ņem svaigos utt. Tomēr ir viena kopīga nianse – produkti jāsagriež vienādi mazos, varētu pat teikt – sīkos – gabaliņos. (Foto: Shutterstock)

Olivjē salāti - klasiskā padomju laika recepte 6

Sastāvdaļas
  • 400 g vārītas gaļas vai vārītās desas
  • 5 vārītas olas
  • 3–4 vidēji kartupeļi
  • 3–4 sālīti gurķi
  • 2 lieli burkāni
  • 1 bundža (aptuveni 400 g) konservētu zaļo zirnīšu
  • 100 ml majonēzes
  • sāls, malti melnie pipari
Krievijā un vēl dažā labā bijušās PSRS teritorijā svinību galds nav iedomājams bez salātiem Olivjē, taču šie leģendārie salāti tiek gatavoti un celti galdā arī ikdienā. Jau gatavus salātus Olivjē var nopirkt veikalos ne tikai Krievijā, bet arī Rietumeiropas zemēs, kur tiem piešķirti citi nosaukumi, tos dēvē par itāļu salātiem, nacionālajiem salātiem, amerikāņu salātiem, bet ir valstis, kur tos sauc par Russian salad (krievu salāti). Dažās pie mums izdotajās padomju laika pavārgrāmatās tos dēvē par franču salātiem. Klasisko Olivjē salātu recepti piedāvā žurnāla "100 Labi Padomi" recepšu redaktore Iveta Galeja.

Pagatavošana 7 porcijas

1
Kartupeļus ar visu mizu un burkānus izvāri gatavus un atdzesē. Kartupeļus nomizo un sagriez mazos gabaliņos. Arī burkānus sagriez mazos gabaliņos.
2
Gaļu vai desu un gurķus sagriez tādos pašos gabaliņos.
3
Olas sakapā, zirnīšus notecini.
4
Visu ber lielā bļodā, pievieno majonēzi, sāli un piparus un samaisi. Atstāj, lai vismaz 15 minūtes ievelkas.

Skatīt visus komentārus

Salāti