Pikantie gurķu salāti
Sastāvdaļas
- 1 kg paprāvu gurķu
- 4 ķiploka daiviņas
- 60 ml sojas mērces
- 2 ēdk. čili mērces
- 2 ēdk. sezama sēklu
- 1 ēdk. maltas paprikas
- 5 tējk. sāls
- eļļa pēc garšas
- Marinādei:
- 1 l ūdens
- 3 ēdk. etiķa
- 2 ēdk. sāls
- 3 tējk. cukura
Gurķi ir ēdami jau tad, kad pēc marinādes pārliešanas tie ir atdzisuši, taču tos var marinēt vairākas stundas, pat diennakti – tad tie būs vēl garšīgāki.
Pagatavošana
1
Gurķus rūpīgi nomazgā un nogriez galus. Ņem ļoti asu nazi un ik pa centimetram iegriez ieslīpi dziļas svītras katrā gurķī tā, lai apakšā tas vēl turētos kopā.
2
Liec gurķus dziļā bļodā vai katlā un pārkaisi ar 5 tējk. sāls. Uzliec vāku un vairākas reizes kārtīgi sakrati. Atstāj, lai gurķi sulojas.
3
Sezama sēklas ieber sausā pannā un viegli apgrauzdē.
4
Ķiplokus smalki sakapā vai izspied caur spiedi un samaisi ar sezamu, papriku un čili mērci.
5
Pannā sakarsē eļļu, noņem no uguns un iejauc ķiploku maisījumu. Raugies, lai eļļas un garšvielu maisījums būtu pašķidrs.
6
Ar rokām izspied no gurķiem lieko šķidrumu. Liec gurķus bļodā un pārlej ar eļļas un garšvielu maisījumu.
7
Katlā uzvāri ūdeni. Pievieno sojas mērci, 2 ēdk. sāls, cukuru un etiķi. Pārlej gurķiem.