Raibie olu salāti
Sastāvdaļas
- 8 vārītas olas
- 2 marinēti gurķīši
- 2 tomāti
- 1 sīpols
- 100 g konservētu zaļo zirnīšu
- 4–5 ēdk. skābā krējuma
- 1 ēdk. majonēzes
- 1 tējk. sinepju
- sakapāti zaļumi
- sāls un svaigi malti melnie pipari
Ja vēlies, mērcei vari pievienot arī mārrutkus un labu kečupu, bet salātiem – rīvētu sieru. Marinētu gurķu vietā vari ņemt arī svaigos. Te iederas arī salmiņos sagriezta desa.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Olas nolobi un sagriez gabaliņos. Sīpolu nomizo un sakapā. Gurķīšus un tomātus sagriez mazos gabaliņos. Ber bļodā un pievieno notecinātus zaļos zirnīšus.
2
Krējumu samaisi ar majonēzi, sinepēm, sāli un pipariem un pārlej salātiem. Saudzīgi samaisi un pārkaisi ar zaļumiem.